Előfizetői tartalom

Újabb rossz hír nekünk: nagy ugrás az új lakásértékesítésekben az USA-ban

Portfolio
Vártatlanul 13.8%-kal 1.23 millió egységre ugrott éves szinten szezonálisan kiigazítva az új lakásértékesítések száma márciusban az Egyesült Államokban. Ez az idei évi eddigi legmagasabb adat. Az elemzők ennél lényegesen kisebb (1.1 millió egységre) emelkedést vártak. A márciusi nagy ugrás mellett megjegyzendő, hogy februárban 10.9%-os visszaesés volt tapasztalható, illetve a kormányzati adatok hibahatára jelentős.

Az eladatlan lakások állománya 2.8%-kal 550 ezer egységre emelkedett, ami a márciusi értékesítési adatok alapján 5.5 havi túlkínálatnak felel meg, szemben a februári 6.3 havi túlkínálattal. Figyelmeztető jel, hogy az értékesítési átlagárak éves szinten 2.2%-kal 224 ezer 200 dollárra csökkentek. Ez volt 2003 decembere óta az első árcsökkenés. eurusdcomp Összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés