Előfizetői tartalom

Újabb IPO-hullám - Még kitart a REIT-sztori Hongkongban

Portfolio
A tavaly novemberi, első REIT-bevezetés sikere további IPO-kra sarkallja a hongkongi ingatlantársaságokat. Az elkövetkezendő hónapokban több milliárd euró összértékű nyilvános kibocsátásra kerülhet sor. A sikeres REIT-ek a hozamok rohamos csökkenéséhez és az alacsony minőségű ingatlanok felértékelődéséhez vezettek . Mindez feltétlenül intő jel lehet a REIT-ek bevezetésére készülő angol és amerikai befektetőknek.

A tavaly novemberben bevezetett Link REIT volt az első hongkongi és a világon az eddigi legnagyobb kapitalizációjú (2.5 milliárd euró) REIT-kibocsátás, melynek sikerét a GZI REIT és a Prosperity REIT IPO-ja követte. A Link hozama a kibocsátás előtti 6 százalékról egészen 3.5 százalékig esett le, ami jóval alacsonyabb a 10 éves államkötvény 4.65 százalékos hozamánál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés