Előfizetői tartalom

"500 milliót fektetnénk be, ha lenne mibe" - Tőkeáramlás a régióba

Portfolio
A Közép-Kelet Európába 2005-ben beáramlott 5.8 milliárd euró az egész Európát érintő ingatlanbefektetéseknek mindössze 3.7 százalékát teszi ki, hiszen az európai beruházások összvolumene 156 milliárd euró volt 2005-ben. A Jones Lang LaSalle becslései szerint ez a szám 2006-ban elérheti a 175 milliárd eurót. A KKE-régión belül a mára már alcsony kockázatúnak tartott “alap-piacok" (Lengyelország, Magyarország, Csehország) mellett újabb, magasabb kockázatú piacok is egyre inkább a nyugati befeketetők látáskörébe kerültek. Elsősorban Bulgária, Románia és Oroszország értékelődik fel, de nem szabad elfeledkezni az egyelőre még magas kockázatú, ám nagy növekedési potenciállal rendelkező Ukrajnáról sem.

Az egyik legaktívabb beruházó a Meinl European Land, mely Francis Lustig szóvivő szerint 2 milliárd eurónyi befektetést tervez a KKE-régióban. A Meinl a múlt hónapban Moszkvában és környékén négy bevásárlóközpontot vásárolt meg összesen mintegy 400 millió euróért. A bevásárlóközpontok legfontosabb bérlője a hírek szerint a német Metro csoport lesz, mely a Metro...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés