Előfizetői tartalom

London és Párizs nyomában az orosz főváros - Moszkvai ingatlanpiac

Portfolio
2006-ban Moszkvában várhatóan több irodaterületet fognak átadni, mint Londonban. A nagyszabású fejlesztési hullám érthető, hiszen az orosz fővárosban - a kontinens legalacsonyabb értékét produkálva - az irodáknak csupán 3 százaléka áll üresen. Az orosz makrogazdaság dinamikus növekedésével a kereslet tovább nő a modern irodaépületek iránt, ami a növekvő bérleti díjakban is megmutatkozik.

Tömve vannak az irodák. A nettó bérleti díjak a Jones Lang LaSalle adatai szerint 9.2%-kal nőttek 2005-ben. Az A-kategóriás irodák bérleti díjai így is nagyságrendekkel magasabbak a KKE-régió más nagyvárosainál, Moszkvában majd 50 eurót kell fizetni négyzetméterenként. A moszkvai árszínvonal tehát a legnagyobb nyugat-európai városok felé - Párizs, London, stb. - konvergál.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés