Előfizetői tartalom

6 százalék - Kevés vagy sok?

Portfolio
Csökkenő hozamok... A közelmúltban rengetegszer hallottuk már ezt ingatlanpiaci szereplőktől. De vajon mennyire egyedülálló ez a csökkenés a régióban, s mire számíthatunk a közeljövőben. Valóban hamarosan utolérjük Nyugat-Európát, vagy nagy még a lemaradásunk? Ki jár jól és kinek ártanak a csökkenő hozamszintek? A 6 százalékos lélektani szinthez közeledve többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

Közeledünk a 6 százalékhoz. Míg 2004-ben még 8 százalék körüli hozamok voltak a jellemzőek a budapesti A-kategóriás irodapiacon, addig ez év elején a HGA Capital portfólió-vásárlása, azaz az Infopark és két Andrássy úti épület megvásárlása már 7 százalék alatti hozam mellett realizálódott. 2005-re az átlagos hozamszint valamivel 7.1 százalék körül alakult, bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés