Előfizetői tartalom

2007 lesz az irodapiac éve?

Portfolio
2005-ben ismét rekordévet zárt a budapesti irodabérleti piac; minden gazdasági ágazat részéről erőteljes kereslet mutatkozott, derül ki a DTZ legfrissebb elemzéséből. Az utóbbi három évet szűkös kínálat jellemezte, de 2006-2007 folyamán erőteljes bővülés várható, mivel több régóta várt projektet átadnak, illetve újabbak építkezések indulnak. Az előrejelzések a 2006-ban piacra kerülő új kínálat szerint nagyjából egyensúlyban lesz majd a kereslet jelenlegi szintjével, de a fejlesztők ütemtervei alapján 2007-ben akár túlkínálat is felléphet. 2006-2007 folyamán nem várható számottevő változás a bérleti díjakban.

2007-ben 5-ször annyi iroda épülhet. A budapesti irodapiac 2005-ben mindössze 73.000 m2-rel bővült.A legjelentősebb kiemelt A kategóriás új épület ebben az évben az Infopark C és a Víziváros volt, amelyek az év során sikeresen bérlőkre találtak. A magyar Wallis átadta a Mariássy Házat és a Danubius Ház IV-et, néhány fejlesztő, így az Immoeast, a Bischoff és a BHG pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés