Előfizetői tartalom

Lakáspiac: Messze van még Európa

Portfolio
15 évvel a rendszerváltás és 2 évvel az EU-hoz való csatlakozás után még mindig hatalmas a különbség az ingatlanárakban a régi és az új tagországok között. Sem a földárakban, sem a lakásárakban nem hozta meg a várt árrobbanást a 2004-es uniós csatlakozás. Miben különbözik még mindig a "keleti" országok lakáspiaca a régi uniós országokétól? Mi indíthatja el a várva várt áremelkedést, s tényleg 1 millió forint lesz -e egy négyzetméter a pesti belvárosban?

Liberálisabb bankokat!. Az ingatlanpiaci boom egyik alapfeltétele a liberalizált és jól működő jelzáloghitel-piac. Azokban a régi tagországokban, ahol jelentős árrobbanás ment végbe az elmúlt években - jellemzően Spanyolországban és Írországban - ott ezt a jelzálogpiac liberalizációja előzte meg. A KKE régió - s benne hazánk - jelzáloghitelezési és általában a lakáshitelezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés