Előfizetői tartalom

Feketelista az építőiparban

Portfolio
Egységes követelésnyilvántartó rendszert hozott létre az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az Opten Informatikai Kft. együttműködésével. Az ÉVOSZ alapvető célja az építőiparban uralkodó körbetartozások felszámolása, s a törékeny kisvállalkozások megvédése a nemfizetésektől. A feketelista online működik majd, s a vállalkozók így gyorsan és kényelmesen juthatnak információhoz a nemfizető adósokról.

Az Opten régóta foglalkozik céginformációkkal és követelésnyilvántartással, s Tóth Tamás ügyvezető elmondása szerint 687 ezer magyar cég adatait tartalmazó adatbázissal rendelkezik. Az új rendszer lényege, hogy azok a vállalkozók akiket nem fizetnek ki, bejelenthetik a nemfizető cégeket. Ezután az Optren megkeresi az adóst és tájékoztatja a feketelistára való felkerülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés