Előfizetői tartalom

Lakáspiac: növekvő Budapest, visszaeső vidék

Portfolio
Az elmúlt év során 41 ezer felépített lakás kapott használatbavételi engedélyt, és 51 és félezer új lakásra adtak ki építési engedélyt. A használatba vett lakások száma 6%-kal, az új lakásépítési engedélyeké 10%-kal kevesebb, mint 2004-ben volt. A lakásépítések 30%-a a fővárosban valósult meg; ez a területi koncentrálódás egyaránt érvényes a használatba vett, és a tervezett új lakásokra is- áll a KSH jelentésében. Bács-Kiskun és Tolna megyékben drámain visszaesett az építési hajlandóság.

Budapest kontra vidék Mialatt Budapesten 21%-kal több új lakást vettek használatba , az ország többi nagyvárosában (megyei jogú városokban) és a községekben 20%-kal esett vissza a lakásépítés. A budapesti új lakásoknál közel egyharmaddal (31%-kal) nőtt az értékesítésre épített, vállalkozói lakások száma, országos átlagban ez 12%-os növekedést jelentett ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés