Előfizetői tartalom

Egyetemi könyvtár PPP-ben

Portfolio
Letették a Budapesti Corvinus Egyetem új oktatási épületének és könyvtárának alapkövét az egyetem és a beruházók képsviselői. A Wallis Ingatlan Rt. fejlesztésében a 35 ezer négyzetméteres épülettömbön oktatási, tanszéki és könyvtári funkciók, a befektető által hasznosítható területen a Studium Irodaház, a felépítmény alatt pedig parkolóház valósul meg. A 10 milliárd forintos beruházást az Eurohypo finanszírozza.

Az egyetem tartósan bérbe veszi majd az új oktatási épületet és a könyvtárt. A nyilvánosságra hozott nettó bérleti díj 13,5 euró/nm, melyet a tervek szerint 50 %-ban az Oktatási Minisztérium fizet, míg a másik 50 %-ot az egyetem gazdálkodja ki. A bruttó 22 ezer négyzetméteres Könyvtár és Oktatási Épület 41%-a oktatási-, 28%-a tanszéki és irodai-, 27 %-a könyvtári-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés