Előfizetői tartalom

Az ír Times-ban hirdetik a magyar exkluzív lakásokat

Portfolio
Budapest még mindig komoly célpontja a külföldi ingatlanpiaci befektetőknek, noha a környező országok fővárosai egyre erősebb vetélytársnak mutatkoznak ezen a területen, derül ki az Engel Group elemzéséből. A vevők között a legnagyobb arányban még mindig az írek és az angolok találhatók, de Budapesten vesznek lakást norvégok, franciák, és újabban a spanyolok is. Szintén új jelenség, hogy a külföldi ingatlanügynökségek a magyar lakásokat nemzetközi újságokban hirdetik.

Az elemzés szerint korábban a külföldiek által legkurrensebbnek ítélt ingatlanok az V. és a VI. kerületben voltak. A gyakran gyors üzletkötés reményében ideutazók szinte kizárólag felújított, lehetőleg berendezett lakást vásároltak. A keresett méret általában 70 és 140 négyzetméter közötti, az érték húszmilliótól ötven-hatvanmillióig terjedt. Az Engel Group megfigyelései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés