Előfizetői tartalom

Városvédők perelik a rózsadombi építkezést

Portfolio
Továbbra sem nyeri meg egyöntetűen minden érdekelt figyelmét a rózsadombi SZOT-szálló átépítésének ügye. A Pro-Hill Kft. kivitelezési tervét a Budapesti Világörökségért Alapítvány (BVA) a városkép szempontjából elfogadhatatlannak tartja és a közigazgatási hivatalnál az építési engedély visszavonását kérelmezte - írja a Népszabadság.

A közigazgatási hivatal az alapítvány kérelmét azonban elutasította, mondván, a BVA nem tekinthető ügyfélnek. A városképvédők erre beperelték a hivatalt, mely perbe a Pro-Hill is beszállt a hivatal oldalán. Ezt azonban a bíróság nem fogadta el, a Pro-Hill természetesen fellebbezett. Az első fokú ítélet az építési engedély végrehajthatóságának felfüggesztését hozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés