Előfizetői tartalom

Csökkennek vagy emelkednek a lakásárak? - Még a profik sem tudják

Portfolio
Egyes pontokon eltérő kilátásokat fogalmazott meg az ingatlanpiac 2006-os kimenetelét illetően két kutatóintézet, a GKI és az Ecostat. A GKI Rt, az AL Holding valamint az Ingatlan és Befektetés hagyományosan negyedévente közzétett legfrissebb közös felmérése kapcsán érdemes felidézni az Ecostat szintén nemrég megjelent, hasonló témájú elemzését.

A beszerzési árak várható változásairól trendszinten mindkét tanulmány hasonlóan nyilatkozik, számszerű eltérések azonban már itt is mutatkoznak. A legmérsékeltebb árnövekedést az építési telkeknél prognosztizálják. Az Ecostat itt 6.2 százalékos, míg a GKI Budapest esetében 4,4 százalékos, Kelet-Magyarországon azonban csak 1,8 százalékos növekedést jósol, mely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés