Előfizetői tartalom

Osló lekörözte Tokiót - Milyen drága Budapest?

Portfolio
14 év után először nem Tokió a világ legdrágább városa. Az Economist Intelligence Unit szerint jelenleg Oslóban kerül legtöbbe az élet. A kétévente végzett felmérésben a világ 130 nagyvárosát hasonlítják össze meghatározott termékek és szolgáltatások tekintetében, dollár alapon. A legnagyobb árnövekedést Rekjavík könyvelhette el, az izlandi főváros a 8.-ról a 3. helyre ugrott.

A változás okait egyrészt a folyamatosan gyengülő jenben és a japán deflációs folyamatokban kell keresni, másrészt a norvég gazdaság 2004-ben gyorsan növekedett és a fogyasztói bizalom is pozitívan alakult. A gyenge dollár miatt az első tízben Tokión és Oszakán kívül kizárólag európai városokat találunk. Budapest 4 helyet előre lépve a 77. legdrágább város a világon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés