Előfizetői tartalom

Mi várható a lakáspiacon 2006-ban?

Portfolio
Az ingatlanpiacot 2005. évben egyértelműen a csökkenő teljesítmények jellemezték, beigazolódott az az egy évvel ezelőtti megállapítás, amely szerint a strukturális átrendeződés folytatódik, a lakásépítés és forgalmazás dinamikája mérséklődik, az infrastrukturális fejlesztéseké folyamatosan és tartósan erősödik - áll az Ecostat ingatlanpiaci jelentésében. Az intézet szerint 2006-tól további élénkülés várható a lakás- és építmény-felújítási piacon, hasonlóan a nyugat-európai tendenciákhoz. Ennek ütemét és tartósságát lényegesen befolyásolják a támogatási és hitelkonstrukciók feltételei. A 2006. évi lakásépítési igények azonban várhatóan csökkennek, az új lakások iránti kereslet mérséklődik. Az egyéb építmények iránti keresletnél is visszaeséssel számolunk.

Az Ecostat IngatlanBarométer éves értéke (amelyet az ingatlanpiac résztvevői négy negyedévi vélemények összességéből számítunk) 3 százalékponttal maradt el a 2004-es értéktől és 6,1 százalékponttal a 2003-as eddig mért legmagasabb értéktől. A 47,4 százalékos összesített érték azt mutatja, hogy az előző évekhez képest érzékelhetően változik az ingatlanpiac....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés