Előfizetői tartalom

Az ingatlanalapok éve volt a tavalyi - mi történt 2005-ben?

Portfolio
Mintegy 812.6 mrd Ft-tal nőtt a 2005-ben a BAMOSZ tagok által befektetési alapokban kezelt vagyon. Az állomány december végére elérte az 1876.8 mrd Ft-ot. A növekedés a nyíltvégű alapoknál 492 mrd Ft-ot tett ki, az egyéb alapoknál 320 mrd-ot. A tavalyi év egyértelműen az ingatlan alapoké volt. Ezen alaptípusban a befektetések összértéke 262 mrd Ft-tal emelkedett, ami a vagyon közel megháromszorozódását jelenti. Az év folyamán 17 garantált alap indult, mely mutatja ezen típus sikerességét is.

Kiemelkedő év volt a 2005-ös. Meglehetően jó évet tudhat maga mögött a befektetési alapkezelők piaca. Az alapokban kezelt vagyon közel 80%-kal emelkedett, mely kiemelkedő bővülést jelent. A leginkább az ingatlanalapokba áramlott a pénz, de kedveltek voltak a pénzpiaci alapok, az alapok alapja konstrukciók (ezen belül is az ingatlan) és a részvény alapok is. Tavaly 17 garantált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés