Előfizetői tartalom

Rekordok éve az ingatlanpiacon -Befektetési gyorsjelentés a DTZ-től

Portfolio
A minőségi közép- és kelet-európai ingatlanokba 1998 óta irányuló befektetések összvolumene 2005. 3. negyedévének végére elérte a 11,6 milliárd eurót, az idei volumen pedig december végére várhatóan meghaladja majd a 4 milliárd eurót. A piaci tevékenység évről évre exponenciálisan bővül. 2005 valószínűleg ismét a rekordok éve lesz, mivel a 4. negyedévben várhatóan több nagy ügyletet lezárására is sor kerül. A legtöbb tőke továbbra is Lengyelországba, a Cseh Köztársaságba és Magyarországra áramlik be, bár a befektetők részéről óriási érdeklődés figyelhető meg a régió fejlődő országai iránt. 2005-ben a 3. negyedév végéig Lengyelországba irányult a Közép- és Kelet-Európában befektetett össztőke 51%-a- áll a DTZ jelentésében.

Összefoglalás. A DTZ szakemberei szerint az üzlethelyiségek szektora megerősítette vezető pozícióját a vevők körében. Az elmúlt 12 hónap során számos nagy bevásárlóközpont- és hipermarket-portfolió cserélt gazdát. A felhasználók körében megkezdődött a költözés, és az általuk árult ingatlanokból fokozatosan kialakul a másodrendű ingatlanok befektetési piaca.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés