Előfizetői tartalom

Költöznek a szerencsevadászok - Nagyot szól a lakáspiaci lufi!

Portfolio
Irreális árkülönbségek alakultak ki az Egyesült Államok egyes területeinek lakáspiacai között, ezért a legdrágább régiók lakói egyre inkább észbe kapnak: eladják lakásaikat és a kapott pénz töredékéből egy másik, hasonló színvonalú környéken ugyanolyan minőségű lakást vesznek, a haszonból pedig évekig elélnek. Kérdés persze, hogy a lavina elindulásával képes lesz-e felszívni a piac a jelentősnek ígérkező eladói nyomást, illetve hogy az új trendek milyen gyorsan nyomják le az árakat... A szakértők véleménye megoszlik arról, hogy van-e buborék az amerikai lakáspiac egyes szegmenseiben, vagy nincs. Mint ahogy eltérőek a várakozások arra vonatkozóan is, hogy kipukkanás lesz-e vagy soft landing. A nagy mantra mindenki előtt ismert: az USA-ban még soha nem csökkentek a lakásárak országos szinten. A szakértők nem is az országos átlagról beszélnek, hanem egyes részpiacokról.

Költözik a fél ország.... A MassINC nonprofit szervezet legfrissebb felmérése szerint a massachusetts-i lakosok negyede szívesen elhagyná az államot, ha lenne erre lehetősége. 2000 és 2004 között már 170 ezren költöztek olcsóbb környékekre. A költözés mellett megjelölt elsőszámú indok a megélhetési költségek magas szintje volt, melyen belül elsősorban a lakásárakra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés