Előfizetői tartalom

24.3 milliárddal több jut lakástámogatásra, mint eddig tervezték

Portfolio
A költségvetéshez benyújtott 820 módosító indítványból a kormány csak tizenhatot támogat. A legnagyobb átcsoportosítások közül ki kell emelni, hogy a bíróságok 19, az ügyészségek 4.3 milliárddal kevesebből kénytelenek gazdálkodni jövőre. Az így felszabaduló 24.3 milliárd forintot lakástámogatásra fordíthatják, azaz erre a célra jövőre 216 milliárd juthat az idei 215 után - írja a Magyar Hírlap.

A két testülettől az elvonásokat a kormány azért tartja indokoltnak, mert megítélése szerint a szervezetek túltervezték saját büdzséjüket. Két tételhez semmiképpen sem nyúlhattak a képviselők: az állami adósságkezelés 835 milliárd forintos célelőirányzatához, valamint a minisztériumok igazgatási költségeihez.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés