Előfizetői tartalom

Szigorodó ingatlanpiac

Portfolio
A Magyar Ingatlanszövetség által kidolgozott szabályozási javaslat szerint a jövőben csak működési engedéllyel rendelkezők folytathatnának ingatlanközvetítési tevékenységet - írja a Napi Gazdaság. A MAISZ által megfogalmazottak szerint felállításra kerülne egy közvetítőket felügyelő szervezet is, mely az engedély kiadásra és visszavonásra lenne felhatalmazva. Az új felügyelő szerv ellenőrizné a közvetítők és közvetítő cégek piaci magatartását is és igyekezne kiszűrni a tisztességtelen szereplőket.

Az ingatlan közvetítői piac hazánkban abból a szempontból jelentős lemaradást mutat a fejlett piacokhoz viszonyítva, hogy a forgalom mindössze 20%-a áramlik át rajta, míg ugyanezen arány tőlünk nyugatra 70-90% között változik. Az Otthon Centrum megítélése szerint a franchise közvetítő hálózatok jelentős mértékű bővülésnek indultak a magyar piacon, a közvetítő irodák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés