Előfizetői tartalom

Kedvezőtlen hírek az amerikai ingatlanpiacról

Portfolio
Augusztusban 1.3%-kal 2.009 millió egységre csökkent a megkezdett házépítések száma az Egyesült Államokban (elmúlt 12 hónap szezonálisan kiigazított adata) - tette közzé a Kereskedelmi Minisztérium. Az elemzők 2.03 millió darab körüli adatot vártak. Júliusban 2.042 millió egység esetében kezdődtek meg az építési munkálatok.

Az ingatlanpiaci folyamatok fontos előrejelző indikátoraként számon tartott kiadott építési engedélyek száma a júliusi 2.171 millió egységhez képest 2.2%-kal csökkentek. A több mint egy éve folyamatosan (minden FED ülésen) emelkedő irányadó amerikai kamatszint az ingatlanpiacon az eddigiekben nem éreztette érdemben kedvezőtlen hatásait (emelkedő finanszírozási költségek)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés