Előfizetői tartalom

Új épület a Közgáznak 10 milliárdból

Portfolio
Vállalkozói tőke bevonásával, közel 10 milliárd forintos beruházás indulását jelentette be ma a Budapesti Corvinus Egyetem. A fejlesztés 2007 szeptemberére valósul meg a Czuczor u. - Lónyai u. - Mátyás u. - Közraktár u. által határolt telektömbön. A Corvinus Campus projekt PPP (Public Private Partnership) konstrukcióban, magántőke bevonásával épül. A befektető Wallis Ingatlan Rt.-t közbeszerzési eljárás során választották ki.

Az épület az évekkel ezelőtt az egyháznak visszaadott Kinizsi utcai épületet kívánja többek között pótolni, de az egyetem bővülése már önmagában is szükségessé teszi megépülését. "A magyar felsőoktatás legnagyobb mértékű fejlesztésének újabb, példa értékű állomása ez a beruházás. A magántőke segítségével épülő oktatási épületek, diákszállók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés