Előfizetői tartalom

Kísért a múlt - Bennfentes kereskedelem a zuhanás előtt?

Portfolio
Az amerikai lakáspiac egyre forróbb és forróbb lesz. Az árfellendülésből az elmúlt 1 évben nem csak a lakóingatlanok tulajdonosai, de a lakásépítő cégek részvényesei is profitáltak. A lakásépítő cégek szárnyalása kapcsán a Merrill Lynch azonban rendkívül negatív véleményt fogalmazott meg. A patinás befektetési bank véleménye szerint az elmúlt hónapok bennfentes eladásai kísértetiesen emlékeztetnek a technológiai buborék kipukkanását megelőző időszakra.

Richard Bernstein, a Merrill vezető stratégiája szerint rekord mértéket öltöttek a bennfentes részvényeladások a lakásépítő társaságok széles körében, annak ellenére, hogy csak elvétve találkozunk eladásra felszólító elemzői ajánlásokkal és a befektetők általánosan úgy érzik, hogy a részvények alulértékeltek. A Merrill Lynch 1985 óta vizsgálta meg a 8 nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés