Előfizetői tartalom

Borúlátás az ingatlanpiacon - Mekkora áremelkedés várható?

Portfolio
A GKI Gazdaságkutató Rt., az Angyalföldi Lakásépítő Rt. (AL Holding), valamint az Ingatlan és Befektetés című szakfolyóirat mai negyedéves közös sajtótájékoztatóján Akar László, a GKI vezérigazgatója elmondta, hogy a fővárosi ingatlanpiac indexe a második negyedévben -24.3 pontra süllyedt az első negyedévi -23.2 pontról (lényegében stagnálás), míg az előző év azonos negyedévéhez mérten érdemi romlás következett be (-11.6 pont). Ez elsősorban a lakáspiaci szegmens helyzetének romlásával magyarázható. Az adatok arra utalnak, hogy az ingatlanpiac egészét továbbra is a borúlátás jellemzi.

Némi javulás az irodapiacon, egyelőre csekély hatású Fészekrakó. Akar László kiemelte: különösen érdekes, hogy nagyon lecsillapodtak az árvárakozások az öt piaci szegmensben (ld. alábbi táblázat). Ez azt is mutatja, hogy egyes területeken az infláció alatti áremelkedés lehet (bár ezt nehéz megítélni, mivel ebből az évből fél év van hátra, míg jövőre csak fél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés