Előfizetői tartalom

Rekord után rekord az ingatlanpiacon

Portfolio
A 2004 év végi befektetési piaci jelentés elkészítésekor nyilvánvaló volt, hogy a 2004-es év rekordnak számít a magyar befektetési ingatlanpiacot tekintve. Számos iparági szakértő visszaesésre számított 2005-ben a befektetési célú ingatlanok alacsony kínálata miatt, amely elsősorban a 2004-ben lezajlott nagy számú eladásoknak köszönhető. Mindenesetre a magyarországi befektetési ingatlanpiac forgalma 2005-ben könnyedén felülmúlja majd a tavalyi évet. A Colliers International adatai szerint, amely valamennyi irodai és kiskereskedelmi ingatlanokat érintő értékesítést regisztrál, 2005 első félévében 870 millió Euró értékű tranzakció zárult le illetve áll átvilágítás alatt. Habár ezek a számok meglehetősen pontosak és naprakészek, kétségtelen, hogy újabb tranzakciók zárulnak le az év végéig, amelyek az értékesítések összértékét jóval az 1 milliárd Eurós érték fölé emelik.

A hozamok csökkenése tovább folytatódik: míg 2004 végén egy "A" kategóriás irodaházat 7,75 %-os hozamelvárással lehetett megvásárolni, addig közel 7 hónappal később, 2005 júliusában, egy ugyanilyen "A" kategóriás irodaépület hozama már csak 7,5% és az év végére ez a szám várhatóan a 7 %-hoz áll majd közelebb. Egy jelenleg átvilágítás alatt álló kiemelkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés