Előfizetői tartalom

Építkezők figyelem! - Az APEH mindent tudni akar!

Portfolio
Mától be kell jelenteni, ha 10 millió forint feletti építkezésbe kezdünk. Életbe lépett ugyanis az a szabály, mely szerint adatszolgáltatási kötelesség terheli az építetőt az APEH felé. Nehezebb lesz ügyeskedni, mivel a bejelentési kötelezettség határát úgy állapították meg, hogy az alól gyakorlatilag csak a kutyaól bújik ki. Nem lehet arra hivatkozni, hogy "azt gondoltam, megáll 9.8 millióból is".

Az adatszolgáltatási kötelezettség az építtetőt terheli, ha építésügyi hatóság engedélyéhez kötött nettó 10 millió forint feletti kivitelézési értékű (telek nélkül) ingatlant építünk. Amikor az építésügyi hatósághoz fordulunk engedély végett, ezzel egyidőben az APEH-nél is be kell jelenteni. Az APEH azonban nem csak egy forrásból dolgozik. Az építésügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés