Előfizetői tartalom

Irodapiaci körkép: Csak 2007-től csökkenhetnek a bérleti díjak

Portfolio
2005 második negyedévében ismételten az átadott irodaházak területét meghaladó mértékű irodabérbeadást figyelhettünk meg. Amióta a BRF (Budapesti Ingatlanszakért ő k Egyeztető Fóruma) 2000. óta jegyzi a budapesti irodapiacon végbement tranzakciókat, ez az időszak bizonyult a második legmozgalmasabb negyedévnek. Az igen nagy kereslet hátterében számos szerződéshosszabbítás és bővülés, a feltörekvő és egyre növekvő magyar vállalkozások újonnan jelentkező területigénye és természetesen a kedvez ő gazdasági kilátások állnak- áll a DTZ irodapiaci jelentésében.

A jelentés szerint 2002. óta először, idén ismét szárnyra kaptak a fejlesztések is. Az élénk kereslet, a csökkenő kihasználatlansági mutatók és a befektetők vásárlási láza meghozta a fejlesztők a további építkezések megkezdéséhez. Amíg 2005-ben kb. 100.000 m2 új irodaterület átadása várható összesen, addig akár 260.000 m 2 -rel is bővülhet a kínálat 2006-ban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés