Előfizetői tartalom

Még mindig olcsó a budapesti ingatlanpiac?

Portfolio
Még mindig olcsónak számítanak a magyar irodák, kereskedelmi és logisztikai ingatlanok, legalábbis ha a Magyarországon elérhető ingatlanpiaci hozamokat tekintjük. Európai összehasonlításban olcsónak számítanak még azok után is, hogy a piaci hozamok igen jelentős mértékben estek az elmúlt években. A kérdés csak annyi, hogy a világon rendelkezésre álló bőséges likviditástól eltekintve mennyire reálisak az öreg kontinensen megfigyelhető árak.

A CEE irodapiacon megfigyelhető hozamfelár az elmúlt évek alatt 550 bázispontról 200 bázispontra csökkent. Különösen Varsó jár az élen, ahol a régió legalacsonyabb hozamával mennek el az elsőrangú irodák. Budapesten az átlagos prime rate 7.88%, bár már hallani 7.5%-on történő üzletkötésről is.Európa vizsgált országai tekintetében akár az irodapiaci, akár a kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés