Előfizetői tartalom

Főváros-centrikusság a lakáspiacon - 11%-kal több használatba vételi engedély

Portfolio
2005. I. félévében 15 ezer felépített lakás kapott használatbavételi engedélyt, és közel 25 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt - közölte a KSH. A használatba vett lakások száma 11%-kal több, az új lakásépítési engedélyeké 10%-kal kevesebb, mint az előző év első felében volt. A lakásépítés területi szerkezete egyre inkább a főváros felé tolódik el mind a használatba vett lakások, mind az új lakásépítési engedélyek 31%-a Budapestet érinti, egy évvel ezelőtt 19 és 24% volt ugyanez a részarány.

Lendületes főváros, leszakadó megyei városok. A főváros lendületes növekedése mellett a megyei jogú városok mutatják a legerőteljesebb visszaesést, ahol 20%-kal csökkent a befejezett lakások száma és 36%-kal kevesebb új engedélyt adtak ki lakásépítésre, mint 2004 első hat hónapjában. A befejezett lakások átlag feletti növekedése Budapesten kívül csak Heves, Zala...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés