Előfizetői tartalom

Ipari ingatlanok Budapesten - Lassulás a piacon

Portfolio
A budapesti modern raktáringatlan piac 2005 második negyedév végére továbbra is a lassulás jeleit mutatja. Hosszabb távú konklúziót azonban hiba lenne levonni, hiszen a piaci aktivitás alapján az év végi számok a további bővülést is igazolhatják- áll a DTZ elemzésében. A DTZ szakértői szerint az ingatlanpiaci mozgások előrevetítéséhez még túl fiatal a piac, például a 2003-as megtorpanás után 2004-ben a bérbevett területnagyság és az épített terület nagysága is az eddigi legmagasabbnak bizonyult. Az Uniós csatlakozás után több mint 1 évvel, továbbra is jellemző , hogy meglehetősen lassú a logisztikai-, s ezzel együtt az ingatlanhoz kötődő döntéshozatal, melyet az uniós logisztika változásai csak felerősítenek. Magyarország a regionális döntések során már Csehországgal, Szlovákiával vagy Dél-Lengyelországgal áll versenyben, így a piaci bővülést nagy valószínűséggel a már meglévő cégek területbővülési igényei jelentik majd, bár folyamatos az új piaci belépők érdeklődése is. Magyarországon Budapest dominál továbbra is a logisztikai ingatlanpiacon, bár pl. Kelet-Magyarország iránt egyre erősödő érdeklődés mutatkozik.

Kínálat. Kínálat: 685.000 m 2 modern terület; a 2004-re tervezett 240.000 m 2 építés nagy valószínűséggel nem valósul meg, főként a késedelmes építések miatt; második negyedévre 45.000 m 2 épített terület; 50.000 m 2 építés alatt lévő terület. A fejlesztői tervekben. szereplő 240.000 m 2 új terület építése nagy valószínűséggel nem valósul meg, főként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés