Előfizetői tartalom

Irány a Balaton! - Fókuszban a turizmus

Portfolio
A Veszprém Megyei Közgyűlés 2005. június 16-i döntése értelmében az SCD Balaton Holding Rt. vásárolta meg a Balaton északi partjának legnagyobb turisztikai cégét, a Balatontourist Részvénytársaságot. A közgyűlés idén tavasszal hirdette meg eladásra a céget. Az információs memorandumot tízen vásárolták meg, de végül csak két cég adott be pályázatot. Az SCD Balaton Holding Rt. a 4,04 milliárd forintos vételáron felül kötelezettséget vállalt 4.,1 milliárd forintos tőkeemelésre is - ez utóbbi a szerződés aláírását követő 2 hónapon belül történik meg - továbbá negyvenmilliárd forintos fejlesztéssel kívánja vonzóbbá tenni a Balaton északi partját.

A Balatontourist Rt.-t 1993-ban alapították, jegyzett tőkéje 1,2 milliárd forint. A Balaton északi partján 13 kempinget és egy szállodát üzemeltető cég alkalmazottainak száma 170. Éves árbevétele 2002-ben 1,3 , 2003-ban 1,4 milliárd forint volt. A cég kempingjeiben naponta 12 000-en, nyaralóházaiban 420-an, magánvillákban és apartmanokban 1 200-an, bérelhető lakókocsikban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés