Előfizetői tartalom

Zuhanás előtt a lakásárak? - Mikor pukkan ki a buborék?

Portfolio
Az elmúlt években óriási mértékben emelkedtek a lakásárak a fejlett országokban, most azonban a világtörténelem legnagyobb ingatlanpiaci buborékja kipukkanással fenyeget, amely különösen érzékenyen érintheti az Egyesült Államokat. A buborék kialakulását, természetét és a várható folyamatokat vizsgálta írásában az Economist. A folyamatok több fronton is aggasztónak tűnnek, előfordulhat, hogy a buborék kipukkanása után a szokásoktól eltérően nominál értékben is csökkennek az ingatlanárak, vagy a piac hosszú időre beáll. Az lakóingatlanok piacának esetleges összeomlása túlmutat önmagán, az érintett országokban akár a gazdasági növekedés jelentős visszaesésével is járhat. Ha már lakóingatlanokról beszélünk természetesen nem hagyhatjuk ki Magyarországot sem... Már itt sem jó a helyzet.

A rally után?. A tények magukért beszélnek. Soha ilyen gyorsan, hosszan, ennyi országban nem emelkedtek a lakóingatlanok árai, mint az elmúlt években. Az ingatlanpiac szinte tajtékzott a fejlett gazdaságok jó részében. A 2000-es részvénypiaci buborék kipukkanása után az emelkedő ingatlanárak megtámasztották a világgazdaságot, de mi lesz ha az ingatlanpiaci rally megfordul....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés