Előfizetői tartalom

Veszélyben az újépítésű lakások illetékmentessége -Fizess magyar?

Portfolio
Veszélybe kerülhet az újépítésű lakások illetékmentessége, mivel a Legfelsőbb Bíróság (LB) és a Fővárosi Ítélőtábla Közigazgatási Kollégiumának véleménye szerint csak abban az esetben jár a új lakás vásárlóinak a 15 milliós határig szóló illetékmentesség, ha az adott ingatlannak az adásvételi szerződés időpontjában már volt érvényes használatbavételi engedélye- írja a Népszava.

A jelenlegi gyakorlat szerint illetékmenetességet élveznek azok a lakások is, amelynek megvételéről még a kivitelezés alatt születik adásvételi szerződés. Bár a piac egyre inkább tolódik el a kínálati oldalra, így az újépítésű lakások egyre nagyobb részét már felépített állapotban lehet megvenni, de a vélemény még így is rengeteg embert érinthet. Ha az LB véleménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés