Előfizetői tartalom

Új hívószó a földpiacon: reálhozam

Portfolio
Szép csöndben kimúlt a termőföld-vásárlások kedvezményes, 2,5%-os illetéke és visszaemelkedett a 10%-os mértékre. Ez alól csak a termelést folytatók vásárlásai kivételek. Így most már nem csak a korábban olcsón földet szerző eladók, hanem az új vevők is érdekeltek a vételár leszorításában... legalábbis papíron. Ennek az szab csak korlátot, hogy az illetékhivatalok 5-6000 Ft/aranykorona alatti árak esetében már maguk becsülik meg az illetékalapot.

Für Zoltán (Földbróker.hu) szerint ez a változás ugyan kellemetlen, de a földforgalmat nem nagyon fogja befolyásolni, mert továbbra sem egyszerű legalább közepes minőségű, 50-150 hektáros, rendezett tulajdonú területet kínálni, még ha kevés is a komoly vételi szándékú, 50-100 mFt-os vevőjelölt. Pedig az árak a 2003-as év árszintjén mozognak, ami hektáronként 350-450...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés