Előfizetői tartalom

8 milliárdos állami támogatás - Ki építheti meg a konferenciaközpontot Budapesten?

Portfolio
Április 20-i ülésén döntést hozott a kormány, miszerint támogatják egy nagy kongresszusi központ felépítését Budapesten. Az állami támogatás mértéke 8 milliárd forint több évre elosztva, a központ nem lehet 25 km-nél messzebb Lánchídtól, s rendelkeznie kell egy legalább 5,000 fő befogadására alkalmas nagyteremmel. Az építkezés befejezését 2008 végéig tervezik.

Egy nagy konferenciaközpont megépítése jelentősen erősíthetné Budapest helyét a jól jövedelmező konferenciaturizmusban, s hatása túlmutatna az önálló üzleti sikeren. A Népszabadság szerint az állam egy projekttársaságot hozna létre, amelyben az állam maximum 49%-os részesedést szerezne. Kezdetben 1 milliárd forintot tennének a cégbe, s vállalnák, hogy 10 éven belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés