Előfizetői tartalom

Drágulni fognak a lakások? - A lakosság szerint igen

Portfolio
A kérdezett háztartások 6 százaléka tervezi egy éven belül lakóingatlan (ház vagy lakás) vásárlását vagy építését. Akik tervezik, vagy már bele is fogtak tervük megvalósításába, inkább készen vesznek ingatlant (4%-a a háztartásoknak), s csak kisebb arányban építik, vagy építtetik azt (2%). E téren sem történt érdemi változás a közelmúltban- áll az ECOSTAT felmérésében.

Új ingatlanra vonatkozó tervek. A tervezett ingatlanszerzés általában a saját lakásszükséglet kielégítését célozza, tehát elsősorban nem befektetési, megtakarítási megfontolások húzódnak meg a szándék mögött. Az első önálló lakás megszerzésének vágya az érintettek 35 százaléka számára volt motiváló tényező. Ennél is többen, a kérdezettek 45 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés