Előfizetői tartalom

Gondok vannak az újlakások minőségével - "Döbbenetes dolgokat hallok"

Portfolio
Magas árakról és struktúrális problémákról szóló véleményének ad hangot Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke a Magyar Rádiónak adott interjújában. A szakember szerint nem a lakásszámmal van baj, az elérte azt a bizonyos 40 ezer darabot, ami az egészséges újratermeléshez szükséges bizonyos egy százalék.

Borsi szerint sokkal lényegesebb az, hogy Magyarországon a lakásállomány szerkezete rossz. Nem a mennyiséggel van baj, hanem a minőséggel, illetve a mennyiségen belüli struktúrával van gond. Ezen kellene mindenképpen változtatni. A szakember szerint magasak az árak. Borsi szerint alapvetően természetesen az a nagy baja a lakáspiacnak, hogy az emberek jövedelmi helyzete nem teszi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés