Előfizetői tartalom

Gyulai és soproni szállodáját eladta a Hunguest

Portfolio
Vásárhelyi Árpád, a Budapest Bank volt vezérigazgatójának Reál Portfólió Kft. cége vásárolta meg a Hunguest Hotelstől a gyulai Erkel és a soproni Szieszta szállodákat. Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója a Napinak nyilatkozva elmondta, hogy az eladásra azért volt szükség mert a két szálloda nem tudta volna kitermelni a felújításukhoz szükséges összeget.

A gyulai Erkel 50%-ot meghaladó foglaltsági mutató mellett 630 m Ft árbevételt ért el 2003-ban. Ezen árbevételhez azonban üzemi szinten 17 m Ft veszteség tartozott (feltételezhetően EBITDA szinten zéró közeli lehetett a gazdálkodás). Vásárhelyi elsősorban a gyulai szállodát kívánta megvásárolni, azonban a tárgyalások során közös megállapodásra jutott a Huguest-tel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés