Előfizetői tartalom

Bizonytalan árprognózisok a lakáspiacon

Portfolio
8% körüli mértékben emelkedhet jövőre az építési alapanyagok ára és hasonló ütemben emelkedhet a munkaerő költség is a szektorban. Mindez azt vetíti előre, hogy jövőre ezen mértékkel emelkedhetnek az új építésű ingatlanok árai is. Ezzel azonban a piaci szereplőknek csupán egy része ért egyet, mások úgy vélik, hogy a lakások iránti csökkenő kereslet és az erős piaci verseny nem teszi lehetővé a 7-8%-os átlagos áremelést.

A GKI szakértői a Világgazdaságnak nyilatkozva elmondták, hogy egy év alatt 58 ezer háztartásról 46 ezerre csökkent az új lakást vásárolni szándékozók száma. Ezen látványos kereslet csökkenés a GKI szerint nem teszi majd lehetővé, hogy érzékelhető áremelés következzen be a lakáspiacon. A Vegyépszer Csoport nem kívánja emelni lakás árait - nyilatkozta Benkő Erika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés