Előfizetői tartalom

A Nemzeti Földalap megjelenik a kínálati oldalon

Portfolio
A Nemzeti Földalapot (NFA) 2002-ben azzal a céllal hozták létre, hogy segítse a magánbirtokok koncentrációját, ugyanis a felaprózott terület birtoklás mellett a hatékony mezőgazdasági termelés a gazdák jelentős részénél nem volt biztosítható. A NFA a földpiacon az Életjáradékot földért program keretében kezdte meg a termőföldek felvásárlását. Két év elteltével, az eddig megszerzett földek bérbeadáson keresztüli hasznosítását kívánja megkezdeni - írja a Népszabadság.

Az NFA egyik kiemelt célja, hogy a bérbeadások megkezdésével az átlagos bérleti díjat is emelje, mely egyes szakértői számítások szerint aranykoronánként 500 Ft-nál kisebb összeg a bérletek jelentős részében. A bérleti díj szintjének emelése nyilvánvalóan csak hosszú távú cél lehet, hiszen az addicionális kínálat megjelenése normál esetben inkább árcsökkentő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés