Előfizetői tartalom

Félúton a Harbor Park beruházás

Portfolio
A Harbor Parkban három év alatt majdnem 86 000 m2 raktár- és irodaterület épült fel. A bérelt területek aránya állandóan 85% körül van, ami nem a kihasználatlanságból származik, hanem a park fejlesztési koncepciójából: a piacon ritka szolgáltatás, hogy folyamatosan rendelkezésre áll kb. 10-20 000 m2-nyi úgynevezett spekulatív csarnok, amit gyors beköltözésnél azonnal igénybe lehet venni. Az építkezés az értékesítés függvénye, ha a meglévő területek bérlőre találtak, azonnal új építkezés indul. Ezen kívül, ahogyan az a piacon már megszokott, a Harbor Parkban is lehetőség van a megrendelői igények testreszabott kielégítésén alapuló built-to-suit csarnokok bérlésére. Utóbbi esetében a leendő bérlő bekopog, elmondja a méretre, minőségre, időtávra, költségekre vonatkozó elképzeléseit és azokra méretezve készül el már a csarnok terve is.

Honnan indult a park és hol tart jelenleg? A Harbor Park Budapesti Logisztikai Központ ötlete még a 90-es években merült fel, amikor a korábbi Nagytétényi sertéshizlaldában megszűnt az állattenyésztés és a telek eladás alá került. Hosszas projekt előkészítés után 2001. őszén történt meg az alapkő letétele, amit aztán gyors ütemű fejlesztés követett: 2001-ben 15...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés