Előfizetői tartalom

Ingatlanvásárlás Spanyolországban: bankok és kockázatok

Portfolio
Az EU csatlakozás után fokozatosan népszerűbbé válnak a külföldi lakóingatlanok a magyar befektetők körében is. A külföldi lakások, nyaralók piacán két országban tapasztalható nagyobb kereslet a magyarok részéről; Horvátországban és Spanyolországban. A spanyol tengerpartot a magas árak és a viszonylag nagy távolság ellenére vonzó befektetési célponttá teszi a rugalmas és kedvező feltételeket biztosító hitelrendszer, illetve a spanyolországi ingatlanok elmúlt években megfigyelhető folyamatos árnövekedése.

A spanyol bankok a jelzáloghitelek nyújtásához megkövetelik: -előző évi adóbevallás másolatát, hivatalosan spanyolra fordítva -utolsó 3 havi kereseti igazolást, hivatalosan spanyolra fordítva -útlevél hitelesített másolatát (spanyol, vagy magyar ügyvéd intézi) Mindenképpen ki kell emelni azonban, hogy a hitelezés alapja alapvetően az ingatlan értéke, így a spanyol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés