Előfizetői tartalom

Meddig még? - Economist a világ ingatlanpiacáról

Portfolio
Soha nem emelkedtek ennyire gyorsan és egyszerre ilyen sok országban az ingatlanárak - derül ki az Economist felméréséből. A lap 2002-ben vezette be saját globális mutatószámait, melyek segítségével elsősorban az OECD-országok ingatlanpiacainak alakulását kísérik figyelemmel. Az összeállításba bekerült Kína, Hong-Kong, Szingapúr és Dél-Afrika is, a végeredmény pedig igencsak figyelemreméltó: a 20 vizsgált ország közül 11-ben kétszámjegyű méretet öltött az áremelkedés üteme.

A rekordot eredményező lista. A listát Hong Kong vezeti 28.7%-os év/év alapú drágulással, mely éles fordulatot jelez az előző 12hónap során tapasztalt 17%-os leértékelődést követően. Az 1990-es évek közepén kialakult lufi kipukkadását követően az átlagos ingatlanárak természetesen még mindig 55%-kal alacsonyabbak, mint 1997-ben. Amerikában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés