Előfizetői tartalom

Lakások, irodák, üzlethelyiségek - milyen a kínálat, mekkorák az árak? (GKI-Wallis)

Portfolio
A GKI Gazdaságkutató Rt. és a Wallis Ingatlan Rt. hagyományos közös - vállalatok, ingatlanfejlesztők és - forgalmazók kérdőíves adatgyűjtése, illetve rendszeres lakossági megkérdezések eredményein alapuló - felmérése szerint a második negyedévben mérsékelten kedvező folyamatok mutatkoztak a fővárosi ingatlanpiacon az elmúlt negyedévekhez képest. Ennek ellenére a GKI-Wallis index továbbra is negatív tartományban mozog: a -11.6 pontos érték a -100 és +100 közötti skálán még mindig enyhe pesszimizmusra utal.

Mi a helyzet a lakáspiacon?. A piaci szereplők többsége nem tudta növelni ingatlanforgalmazásból és - bérbeadásból származó jövedelmét, ennek ellenére a válaszadók egyöntetűen pozitívabban ítélik meg a következő hónapok tendenciáit. A piac többé-kevésbé kiheverni látszik az előző év végi kormányzati intézkedések "negatív" ingatlanpiaci hatásait. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés