Előfizetői tartalom

Milyen lakásárak várhatóak 2006-ban?

Portfolio
Aki arra spekulált, hogy az EU csatlakozással megugranak Budapesten a lakóingatlan árak, annak csalatkoznia kell. Az 1999. évvel induló és 2002. évre lecsillapodó lakóingatlan árrobbanásnak már nyoma sincs. A lakóingatlan piac árai Budapesten az utóbbi három évben egyenletesen, mi több lineárisan változnak évről évre Budapest egészére nézve. Az árváltozás trendfüggvényének egyenlete y= 26x + 185,33. A 2003. év II. negyedévi 236 eFt/m2 átlagos kínálati négyzetméterár 2004. év II. negyedévére 264 eFt/m2-re emelkedett, annak ellenére, hogy az ingatlanközvetítő irodák és a bankok egyaránt jelentős keresletcsökkenésről adtak hírt- írja az ingatlan-online.com.

Csökken tehát a kereslet, ennek ellenére a használt lakás piacon az eladók általában tartják az áraikat. A kínálati árváltozás Budapest lakóingatlan piacán a kínálati négyzetméterárak tükrében 11,86 % ami közel azonos az I. negyedévi árváltozással 11,3 %. Az adatok budapesti ingatlanpiac egészére vonatkoznak. Amennyiben a lineális regresszió alapján prognózist...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés