FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Deviza lakáshitelek: olcsónak tűnnek, de...

Portfolio
Jelentősen megnőtt az érdeklődés az elmúlt időszakban a deviza alapú lakáshitelek iránt. Az ok egyszerű: a bankok ezeket kínálják a legalacsonyabb kamatokkal, ugyanakkor az ügyfelek sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy a devizaárfolyamok változása, a külföldi kamatszint emelkedése idővel ezen formákat is jelentősen megdrágíthatja, a havi törlesztőrészlet szélsőséges körülmények között akár 20-40%-kal is emelkedhet.

Devizahitelek: dinamikus növekedés. A devizaformák felé fordulás több tényező együttes eredménye. 2003-ban megszigorították a lakástámogatási rendeletet. A használt lakásokra felvehető támogatott hitelek maximális összege 15 millió forintról 5 millióra csökkent. Emellett a kamatköltség is növekedett a jegybanki alapkamat és a másodpiaci hozamok jelentős emelkedése következtében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés