Előfizetői tartalom

Az 50 éves bika titkai - és van még tartalék

Portfolio
Az elmúlt 50 évben nem volt árcsökkenés az amerikai ingatlan piacon. Milyen tényezők indokolják az áremelkedést és mi várható a közeljövőben? A Homeowneship Alliance közelmúltban publikált tanulmánya szerint az ingatlanpiac az USA-ban egyensúlyban van és nemhogy buborékról nem beszélhetünk, de a következő 10 évben átlagosan további 5%-os áremelkedés valószínűsíthető. A tanulmány kiemeli, hogy egyes piaci szegmensekben árcsökkenés bekövetkezhet, de makrogazdasági oldalról az amerikai ingatlanpiac egészét illetően nem következhet be árcsökkenés.

Bevezető. Az elmúlt másfél évben a történelmi mélypontra csökkenő jelzálog kamatlábak új csúcsra lendítették az új lakás értékesítéseket az USA-ban. Ennek egyenes következménye lett, hogy egyre több szakértő úgy véli; buborék van kialakulóban az ingatlan piacon, s ezen buborék a teljes gazdaság számára veszélyes lehet kidurranása esetén, hiszen az amerikai GDP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés