FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Alacsonyabb hitellimit: beinduló bessz a lakáspiacon?

Portfolio
Kereslet hiánya, minimális forgalom és csökkenő árak jellemzik a használtlakás piacot. A szakemberek többsége a szigorított lakáshitelezésben, a maximális hitelösszeg mérséklésében látja a kedvezőtlen fordulat okát. A rendszerváltás óta nem volt ilyen kedvezőtlen a használtlakások piacán a helyzet - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából. Egyetlen kedvező vonatkozás említhető: Budapest egyes kiemelt területei iránt még van külföldi érdeklődés.

Az ingatlanforgalmazók által elmondott vélemények szerint nem ritka, hogy egy márciusban még 12-13 m Ft-ért kínált ingatlanra Budapest külső kerületein ma már 11.5 m Ft-ért sem jelentkezik vevő. Márciusban és áprilisban még az EU-csatlakozás tartotta a lelket a piacban. A szakértők szerint a használt lakásokra bevezetett 5 m Ft-os hitelplafon (állami kamattámogatás esetén)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés