FONTOS Amerikai elnökválasztás: kiszivárgott, hogy Biden fontolgatja a visszalépést
 
Előfizetői tartalom

400 millió dollárnyi ingatlan a varsói tőzsdén - Ingatlanfejlesztők a BÉT-en is?

Portfolio
Tombol az IPO (első nyilvános kibocsátás) láz Varsóban. A konvergencia folyamat és a belföldi nyugdíjalapok által generált magas kereslet ideális feltételeket biztosítanak a tőzsdére lépéshez Lengyelországban. Budapesten idén 3 bevezetés várható, Varsóban csak május júniusban 8. A tőzsdei befektetések közül mindenképpen kimagaslik a GTC debütálása, amellyel közel 400 millió dolláros kapitalizáció és 100 millió dolláros közkézhányad jelent meg Varsóban. A hollandiai bejegyzésű GTC lengyel leányvállalatával a régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője jelent meg a tőzsdén, amely számos futó projekt mellett csak Lengyelországban közel 200,000 négyzetméter kiskereskedelmi és irodafelületet birtokol. A GTC tőzsdei megjelentése siker volt, csütörtökön, az első kereskedési napon az árfolyama 14%-kal emelkedett.

Tőzsdén a GTC. 25%-ban tőzsdére került Global Trade Centers (GTC) azon kevés lehetőségek egyike, amelyek tőzsdei úton kínálnak hozzáférést a kelet-európai ingatlanpiachoz. Vajon várható-e a későbbiekben Magyarországon is hasonló tranzakció vagy a GTC példája egyedi? Ne felejtsük el, egy jelentős ingatlanfejlesztő tőzsdei megjelenése számottevően erősíthetné a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés