Előfizetői tartalom

Földpiac a csatlakozás után

Portfolio
A csatlakozás következtében két dolog változik alapvetően a magyar földpiacon. Az egyik már köztudott változás az uniós földalapú támogatások bevezetése. A másik közvetettebb változás az uniós tőke érdeklődése lesz, mivel az uniós tőke a csatlakozó országok piacán is el kívánja érni az otthoni piaci részesedését, illetve keresi az ígéretes lehetőségeket. Vonatkozik ez a szolgáltatásokra, az iparra, a kereskedelemre, és természetesen a mezőgazdaságra és az ingatlanpiacra is, benne a termőföld piacra is.

Új helyzet?. A mezőgazdasági földalapú támogatások az Unió földet művelő cégeit és magánszemélyeit (nem tulajdonosait) megillető a gazdasági tevékenység folytatását elősegítő, jövedelemkiegészítő támogatás. Ennek mértéke jelenleg az Unióban 70.000 Ft/hektár/év. Ebből mi 2004-ben 25%-ot (17.500 Ft) kapunk meg, és a mérték évenként növekszik. A kormány az uniós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés